Adoptera ett djur från Djurskyddet

När du anmäler ditt intresse angående att köpa ett djurfrån oss så ställer vi lite frågor till dig. Detta gör vi för att kunna bilda oss en uppfattning om vilken katt eller kanin som kan passa i vilket hem. Sen vill vi förstås att du träffar djuret och oss innan ett köp kan bli aktuellt.

Höga krav på nya hemmet

Alla katter från oss är id-märkta och kastrerade, något som ingår då man köper en vuxen katt från oss. Vill man ha en kattunge ställer vi som krav att denna kastreras och id-märks vid ca 6 månaders ålder, något som vi bekostar. Vi vill att kattungen är enbart inomhus tills detta är genomfört.

Vi vill att kattungar flyttar tillsammans med någon annan katt eller får komma till ett hem med katt sedan tidigare.
Vi ser helst också att kaniner kommer till hem med en kompis, om inget annat står.

Vi släpper naturligtvis inte iväg våra katter till vem som helst utan vill försäkra oss bland annat om att det är ett genomtänkt beslut från din sida. Katter blir i genomsnitt 15 år gamla och en kanin kan bli upp mot 10 år beroende på ras, och du har ansvaret för djuret hela livet! Olika djur passar olika personligheter, boende och livssituation, vi vill därför veta så mycket som möjligt om hur djuret skulle få det hos dig för att kunna hitta ett djur som passar.

När vi omplacerar katter som är i behov av utevistelse ser vi helst att de hamnar i lugnare områden utan mycket trafik, att föredra i utkanten av eller utanför staden. När det gäller innekatter vill vi gärna att dessa får tillgång till in-nätad balkong eller rastgård så att de kan känna dofter och höra alla ljud. Innekatter behöver extra mycket stimulans!

Kostnader

Fr.o.m 2023-06-01 så kostar en katt från Djurskyddet Örnsköldsvik: Katt över 1 år 1700 kr Katt under 1 år 2200 kr

Vi har en tingningsavgift på 500 kr vid beslut om att adoptera en katt. Denna avgift regleras från adoptionspriset i samband med adoptionen.

Då är katten undersökt hos veterinär, kastrerad och chipmärkt.

Fr.o.m 2023-06-01 så kostar en kanin från Djurskyddet Örnsköldsvik: Kanin 1200kr Köp av 2st kaniner: 2000kr

Då är kaninen undersökt hos veterinär & kastrerad.

Förbered dig

Ta till dig så mycket information som möjligt om kattskötsel innan du skaffar katt så slipper du bli överraskad av vad som krävs av dig. Du kan låna böcker om kattskötsel på biblioteket eller läsa på internet. Vi rekommenderar sidan kattstatus.se, där du hittar mycket nyttig information om din nya vän. Du kan också läsa mer på vår sida om kattskötsel eller hitta mycket annan information om katter genom våra länkar.