Sommarens sammanfattning

Vi går nu in i hösten och sommaren börjar ta slut för i år. Det har hänt mycket under denna sommaren som vi nu tänkte sammanfatta.

För oss blev det en riktig kickstart i juni med att vi fick godkännande för att öppna ett katthem. Våra första katter var Pelle, Maja, Maj och Murre, de var en liten familj som tog de första tasstegen på katthemmet. Därefter rullade det på med katter på katthemmet. På katthemmet har vi sex stycken rum, tre karantänboxar för de som kommer utifrån och även ett sjukrum för de som kan ha någon sjukdom eller loppor till exempel och måste hållas från resterande katter. Katthemmet möjliggör mycket för vår verksamhet, medan jourhem fortfarande är otroligt viktiga för oss, gör katthemmet att vi kan hjälpa ännu fler katter.

Pelle och Maja

Under sommaren har vi, som vanligt, haft jour. Jour innebär att en i styrelsen har ansvar för att ta emot samtal och ärenden till vår jourtelefon, det kan vara allt ifrån en katt som setts gå i en by länge men inte har något hem till fiskmåsar. Ja det är en bred variation på ärenden för oss. I sommar är det några ärenden som har stuckit ut för oss, och jag tänkte nämna några:

Loppan. Hon var en liten kattunge, ca 4-6 veckor när hon hittades vid en grusväg i en mindre by utanför Örnsköldsvik. Innan vi hittade hennes mamma och syskon fick hon flytta till några av våra styrelsemedlemmar som matade henne var tredje timma med mjölkersättning. Det tog upp till en vecka av sökande innan hennes mamma, Layla, och två systrar, Lena och Lisa, hittades och det blev en familjereunion på katthemmet dit de alla flyttade.

Alla tre kattungar är tingade.

En annan händelse som stack ut var Mirre. Mirre är vår trettonåriga herre vars ägare stod på parkeringen till veterinären för att han skulle få somna in. De ringde till jourtelefonen och undrade om inte vi kunde ta emot honom, de såg att han hade många år kvar men att de själva inte hade möjlighet att ta hand om honom. Självklart sa vi och just nu mellanlandar han på katthemmet, där han har charmat många, innan han snart ska få flytta till sitt nya hem.

Mirre

Därutöver har vi firat 100 katter i augusti. Det är ett nytt rekord för oss och trots att det innebär mycket arbete är vi glada att ha kunna hjälpa så många katter. Förra året resulterade totalt i 104 katter på hela året och nu 2021 har vi spräckt den siffran redan i augusti. Det kommer inte heller ta stopp här utan vi har en hel höst framför oss med fler ärenden och händelser.

100 katter innebär också många utgifter, veterinär, foder och material för att katterna ska få de bästa förutsättningarna i framtiden. Tack vare alla fantastiska följare på sociala medier och våra medlemmar har vi under året vunnit olika tävlingar, som resulterat i intäkter för att kunna täcka dessa utgifter. Vi vann en tävling på Svedeas Facebooksida som innebar först och främst att vi blev framröstade som vinnare av alla katthem i Sverige, stor eloge till alla er. Sedan fick folk dela med sig av sina kattbilder för att generera hur mycket pengar i donation vi slutligen vann. Inför uppstart av katthemmet har vi haft ett helt fantastiskt supportsystem av folk som donerat allt från kattmat till kattklösträd till soffor. Vi är väldigt tacksamma för allt ni har hjälpt oss med och slutar aldrig förundras av ert engagemang.

Nu är det dags att kliva in i hösten och nya spännande utmaningar, bland annat att ta hand om en kattkoloni, hemlösa katters vecka som är under v. 43 och allt vad jouren innebär. Vi ser framemot att fortsätta jobba för katterna i höst och hoppas på att ni följer med på vår resa.

Bilder på några av de katter som fått nya hem i år från Djurskyddet.
Längst upp till vänster: Sylvia
Längst upp till höger: AnnLo
Nere till vänster: Sessan
Nere i mitten: Kiara
Nere till höger: MissyMo