Katt söker hem

Är du intresserad av en katt från Djurskyddet Örnsköldsvik, så ber vi dig att läsa igenom informationen SÖKER NYTT HEM först.

Här nedan finner du de katter som nu söker nya hem. Det finns oftast fler katter än de som finns på denna sida. Detta p.g.a. att de ligger olika i sin utveckling och vissa behöver mer tid innan de kan flytta till sina nya hem. Men kontakta oss gärna så kan vi berättar mer!

Är du intresserad av att köpa en katt från Djurskyddet?

Skicka ett mail till adoptionoviksdjurskydd@hotmail.com

Berätta kort om dig själv, vilken katt du är intresserad av samt hur vi kan nå dig.

Sedan bokar vi in ett besök.

Sida uppdaterad 2023-09-26

AROS 7 år & EROS 4 år

Kastrerade och ID märkta hankatter som söker nytt hem. Goa, snälla och trevliga herrar som vill flytta tillsammans och ha möjlighet till att vara ute.

ROCKY – 10 år

Semilånghårig kastrerad och ID märkt hane. Omplaceras då ägaren har avlidit. Social och trevlig katt.

FRISSE – 18 år

Kastrerad öronmärkt hankatt 18 år gammal. Omplacering från Ramsele då ägare avlidit. Tam och snäll katt som bott tillsammans med Alice. Van med hundar. Utekatt.

ALICE – 16 år

Alice är en kastrerad öronmärkt hona 16 år gammal.
Omplacering från Ramsele pga att ägare avlidit. Tam och snäll katt som är van med hundar.
Utekatt.

HALEY – 12 veckor

Haley och hennes tre syskon är födda i början på juli. De fick en tuff start och mamman accepterade dom inte. Vilket slutade med att de fick separeras från sin mor. Har vuxit upp med människor.

Moa – 12 veckor

Moa och hennes tre syskon är födda i början på juli. De fick en tuff start och mamman accepterade dom inte. Vilket slutade med att de fick separeras från sin mor. Har vuxit upp med människor.

Oscar – 12 veckor

Oscar och hans tre syskon är födda i början på juli. De fick en tuff start och mamman accepterade dom inte. Vilket slutade med att de fick separeras från sin mor. Har vuxit upp med människor.

LILLY – 1,5 år

Denna lilla dam har levt tillsammans med 2 andra katter och är en väldigt mysig och social tjej. Har haft ett något kämpigt liv, med tveksamma livsförhållanden. Längtar efter ett nytt hem där hon kan få gosa och mysa. Framåt och kavat!

JONIS – Uppskattad ålder 10 år

Har mest troligt någon gång haft ett hem, för mycket länge sedan.. har uppehållit sig runt en nedlagd mjölkgård i Sollefteå. Har acklimatiserat sig relativt snabbt, går att klappa. Förtjänar att få leva resten av sitt liv i ett hem med värme och kärlek.

AXEL – Ålder okänd

Tam och go herre som vandrat runt som hemlös i något år. Uppvisar inga symptom på att ha utvecklat ett skyggt beteende. Söker nu ett kärleksfullt hem.

TUSSE – 5 år (Tingad)

Tusse är en otroligt vacker blandning mellan Ragdoll & Birma. Han är en supermysig social katt som letar efter ett hem som kan ge honom mycket av detta! Hundar & barn är Tusse van vid, och han är van att vara utomhus och vill fortsätta vara det. Tusse är kastrerad, ID-märkt och vaccinerad, så han är redo för sitt nya hem redan idag!

MAX 3 år (t.v) & LILLEN 1 år (t.h)

Här har vi 2 gosiga grabbar som vill flytta tillsammans till sitt nya föralltid-hem. Lekfulla & busiga killar som tidigare har varit innekatter. Både Max & Lillen är kastrerade & ID-märkta, och är mer än redo för sitt nya liv hos någon som kan ge dem mycket tid, bus & gos!

SANSA & YGRITT – född 2016

Här har ni två kullsyskon som måste få fortsätta leva tillsammans. Tama och sociala tjejer som är vana vid utevistelse och kattlucka. Är kastrerade, vaccinerade och ID märkta. Redo att flytta idag.

VIKING – Ålder okänt

Viking är infångad på en gård utanför Örnsköldsvik. Han levde då som hemlös och det finns inte mycket information om honom att tillgå. Behöver flytta till ett hem som har förståelse för skygga katter som har levt ett tufft liv. Vill gärna ha en tam kattkompis som kan visa honom hur livet med människor fungerar. Redo att flytta i mitten på september.

MAJA – 17 år

Fina Majas ägare har tyvärr vandrat vidare och kvar på jorden blev Maja. Hon är en 17 år gammal dam som är kastrerad och ID märkt. Hon är tam och fin, väldigt pigg och lekfull för sin ålder. Hennes sinne för lek & bus gör att hon känns mycket yngre än vad siffrorna visar. Maja söker nu någon som kan vara hennes människa för den tid hon har kvar innan hon får återförenas med sin förra ägare. Maja vill vara ensam katt i hushållet.

Är redo att flytta idag.

FRASSE – Ålder okänt

Ytterligare en övergiven herre som vandrat runt under en lång period. Kom in till Djurskyddet med sår, fästingar och i ett allmänt dåligt skick. Är nu kastrerad och ID-märkt och har med omvårdnad och kärlek börjat inse fördelarna med att vara runt människor. Flyttar gärna till hem som har erfarenhet och förståelse för skygga katter. Vacker grå katt som gör sig bättre i verkligheten än på bild. Kom gärna och besök honom!

TRULLS – ålder okänd

Katthane som levt hemlös under en lång period. Hans väderbitna öron vittnar om ett hårt liv. Har vandrat mellan olika gårdar och bosatt sig i ladugårdar för att hitta värme. Är för tillfället lugn och tillbakadragen. Skulle må gott av att få komma till ett kärleksfullt hem, kanske med en tam kattkompis där han kan få den kärlek, värme och omsorg han blivit berövad på hela sitt liv.

Redo att flytta till ett hem som har tålamod och förståelse för hans historia.