Search
Close this search box.

Om oss

Vi är en ideell förening verksam i Örnsköldsvik med omnejd. Vi jobbar på ideell basis med utsatta och hemlösa djur. Föreningen är en lokal förening under Djurskyddet Sverige.

Djurskyddet Örnsköldsvik har funnits som förening sedan 80-talet. Djurs rättigheter och välfärd har alltid varit föreningens grundsten. Vi vill att alla människor ska förstå vilket stort ansvar det innebär att bli djurägare, oavsett om det gäller en katt, kanin eller en hund. Detta gör vi genom att sprida kunskap om djurs behov. Vi arbetar särskilt hårt för att höja katters status och för att hindra människor från att överge dem. Vi är ingen myndighet och saknar befogenhet att ingripa vid vanvård. I dessa fall ska alltid Polis och Länsstyrelse kontaktas!

Vår styrelse består av 11 styrelsemedlemmar och föreningen har ca 38 aktiva volontärer. Sommaren 2021 öppnades katthemmet Lunnebo sina dörrar. Där har vi tillstånd att hålla 35 katter. Utöver katthemmet så har föreningen ett tiotal ideella stödhem som vårdar omhändertagna djur i sina hem.

Djurskyddet Örnsköldsvik Styrelse 2024

Karoline Bergström, styrelseordförande. Kontakt: oviks_djurskydd@hotmail.com

Press- och mediafrågor 

Caroline Lindberg, vice ordförande

Emma Isaksson, kassör 

Katrin Bylund, sekreterare 

Veterinärkontakt

Ann-Sofi Pettersson, ledamot

Stödhem & försäljning katter

Heidi Elfving, ledamot 

Sociala medier och försäljning smådjur 

Susanne Rylander, ledamot 

Försäljning katter

Linda Johansson, ledamot 

Ansvarig volontärer

Ann Johansson, ledamot

Ansvarig hemsida

Jonas Vestin, ledamot

Medlemsansvarig

Emelie Ohlsson, ledamot

Ansvarig katthem

Rulla till toppen