Sök
Stäng denna sökruta.

Stödhem

Du tar hand om katten som om den vore din egen och ser till att den mår bra på alla sätt och har vad den behöver. Kattens vistelse hos dig kan variera i tid och vi kan aldrig i förväg veta hur lång tid katten behöver stanna hos dig.
Om du bara kan vara stödhem under en begränsad tid, vill vi att du talar om det från början.

ANSVAR

Du bör diskutera igenom med föreningen, vad som händer om du reser bort. Har du möjlighet att skaffa kattvakt?
Du bör också vara införstådd med att man inte bara plötsligt kan avsäga sig katten, utan du har ansvar för den som vore den din egen. Skulle du bli sjuk eller liknande och inte längre kunna ta hand om katten, gör vi självklart allt för att lösa situationen.

Som stödhem får du en kontaktperson, som du kan höra av dig till. Föreningen är ansvarig för katten/katterna och därför vill vi ha en tät kontakt med stödhemmen och stämma av att allt fungerar bra för er. Du har ansvar att kontakta oss om något i din eller kattens situation skulle förändras. Blir katten sjuk eller ändrar sitt beteende är du skyldig att kontakta oss omgående.

Du är skyldig att hålla katten i karantän, dvs avskild från andra husdjur under den tidsperiod föreningen meddelar dig; detta enligt de smittskyddsregler som finns. Detta betyder inte per automatik att katten är allvarligt sjuk, utan det är en säkerhetsåtgärd. Har katten levt ute en längre tid kan den behöva olika behandlingar innan den placeras ihop med en annan katt eller hund.

Har du egen katt eller tar emot fler än en katt så bör du kunna skilja katterna från varandra i början.

Vi vill att katterna som bor i stödhem är inomhus!
Om du vill gå ut med den i sele, vill vi att du kontaktar oss först och får detta godkänt.
Har du balkong måste balkongen vara försedd med nät eller något annat som gör att katten inte riskerar att ramla ner och skada sig om den ska vistas där.

KOSTNADER

Vi bekostar veterinärkostnader och du bekostar kattsand och foder. Leksaker och klösträd brukar du i regel få med dig om inget annat bestäms. När katten är redo för att flytta till ett eget hem hanterar vi annonsering och adoption av katten.

Tänk igenom vad det innebär att vara stödhem innan du bestämmer dig. Det är ett stort ansvar men också en stor glädje att kunna vara stödhem och hjälpa en katt och få följa den en bit på vägen. Vi är oerhört tacksamma och skulle inte kunna hjälpa katterna utan våra stödhem.

SPECIALHEM

Vi är även i stort behov av så kallade ”specialhem”. Dvs. ett hem som kan ta emot en eller flera katter som har särskilda behov. Detta kan vara katter som har levt under extrema förhållanden med lite eller ingen mänsklig kontakt. Vi söker dig som har förståelse, kunskap och tålamod för att ta emot en sådan individ. Skriv gärna in ”Specialhem” i din ansökan om detta stämmer in på dig.

Som stödhem har du samma möjlighet att adoptera katten som andra har. Vi finns som backup på telefon om du har frågor eller behöver hjälp.

Är du intresserad av att hjälpa oss hjälpa?

Rulla till toppen