Sök
Stäng denna sökruta.

Upphittade

Tror du dig ha hittat en hemlös katt eller något annat djur som inte verkar ha någon ägare?

Ta gärna kontakt med oss om du tror att du hittat ett hemlöst eller vilset djur. Vi vill också gärna att du skickar med en bild till oss så att vi enkelt kan lägga upp en efterlysning på vår Facebook-sida. Det går bra att ta kontakt med oss via vår mail oviks_djurskydd@hotmail.com, telefon 070-945 02 77 eller skicka ett pm på facebook. 

Har du tappat din katt och hoppats få se den här? Ta kontakt med oss och/eller maila en bild på din katt.

Hur vet jag att katten är hemlös? Vi får ofta frågor om hur man kan veta att en katt är hemlös och det är naturligtvis väldigt svårt att veta helt säkert. Vår erfarenhet säger dock att det oftast går att lita på magkänslan tillräckligt mycket för att agera.

  Vad mer kan du göra om du hittat en hemlös katt?

  •  
  • Ring polisen, kanske har ägaren efterlyst sin katt redan 
  • Sätt upp lappar i området där katten hittades 
  • Kolla om katten är märkt, är det svårt att tyda en eventuell tatuering i kattens öra så kan det vara bra att veta att en tatuering alltid består av minst en bokstav och minst en siffra. Använd fantasin och skriv upp flera alternativa id-nummer, många siffror/bokstäver ser väldigt lika ut.
  • Du kan använda en ficklampa på baksidan av örat för att se tydligare om det behövs. Här kan du söka på ID-numret för att få fram en ägare: http://id.sverak.se/katt.php
  • Ta katten om möjligt till polisen eller en veterinär för att kontrollera om katten är märkt med ett chip i nacken. Vi kan också hjälpa till med det inom Örnsköldsvik.
                                                              SAMARBETSPARTNERS

Rulla till toppen